Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

50ste Smart Solar Chargingdeelauto in Utrecht

Een mooie stap voor Smart Solar Charging in Utrecht: de vijftigste deelauto van We Drive Solar is op 19 juni 2020 in gebruik genomen. Dit gebeurde in aanwezigheid van Wethouder Lot van Hooijdonk bij een nieuwe locatie op het Lepelenburg. De ingebruikname van de vijftigste auto is het startsein voor de verdubbeling van het aantal We Drive Solar locaties in de stad.


​We Drive Solar is voor steeds meer bewoners van Utrecht een schoon en slim alternatief voor de eigen auto. Sinds de start in 2017 realiseerde We Drive Solar in 9 van de 10 Utrechtse wijken locaties waar bewoners terecht kunnen voor een elektrische auto op de kracht van de zon. Voor het einde van 2021 wil We Drive Solar het aantal locaties verdubbelen.

De locaties bevatten standaard een compacte Renault ZOE, een luxe Tesla Model 3 en een hoog vermogen We Drive Solar laadpaal. De laadpaal kan de auto’s snel opladen en is bovendien klaar voor bidirectioneel laden. Daarmee kunnen de autobatterijen ingezet worden als buffer voor duurzame energie voor de stad.