Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

Nieuwe laadpalen op Utrecht Science Park

In juni 2019 plaatst de Universiteit Utrecht 16 laadpalen voor elektrische voertuigen op het Utrecht Science Park (USP). De laadpalen komen te staan op vier parkeerlocaties van de universiteit en zijn te gebruiken door medewerkers, studenten en bezoekers van het USP. De laadpalen op het USP vormen een van de vijf proeftuinen in de regio Utrecht waar de innovatie Smart Solar Charging wordt doorontwikkeld en getest. 

Samenwerking
De Universiteit Utrecht bouwt aan een duurzame en innovatieve campus. Om deze ambitie kracht bij te zetten, plaatst Directie Vastgoed & Campus 16 innovatieve laadpalen op het Utrecht Science Park. De plaatsing komt voort uit het project Smart Solar Charging, waarin het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht samenwerkt met de Hogeschool Utrecht en bedrijven zoals LomboXnet en Stedin, onder leiding van het Utrecht Sustainability Institute.

Slim energie- en mobiliteitssysteem
De laadpalen maken het mogelijk om elektrische auto’s slim te laden met zonne-energie, zonnepieken op te slaan in de batterij en de energie te gebruiken als de energievraag hoog is. Door deze techniek kunnen elektrische auto’s in de toekomst deel gaan uitmaken van slimme energienetwerken en het rendement hiervan verhogen, in energetische en economische zin. Het USP is een ideale proeftuin voor deze innovatie omdat het onderwijs, wonen en werken combineert.

 

> Lees meer over de Smart Solar Charging proeftuinen