Triodos Bank realiseert het project in nauwe samenwerking met ontwikkelaar EDGE Technologies en We Drive Solar*. De bidirectionele laders zijn direct aangesloten op 3.253 m2 aan zonnepanelen en hebben een driedubbele functie. Elektrische auto’s kunnen hier opladen. Auto’s waarvan de accu vol genoeg is, kunnen ook weer stroom terugleveren, zodat de energie kan worden gebruikt in het kantoorgebouw of worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Oplossing energietransitie

De autobatterij wordt maximaal opgeladen als het aanbod van elektriciteit groter is dan de vraag, zoals bij een overschot van zonne-energie. Een batterij kan ook elektriciteit aan het net terugleveren als de vraag naar energie hoog is. Zo creëer je flexibele opslagcapaciteit die pieken op het net kan verminderen. Matthijs Bierman: ‘Daarmee draagt het systeem bij aan de oplossing voor een van de grootste uitdagingen in de energietransitie.’

Autodelen aantrekkelijker maken

Onderdeel van het plan is dat Triodos Bank haar deelauto’s vervangt door 100% elektrische auto’s, zodat deze onderdeel worden van het bidirectionele laden. Triodos Bank gaat onderzoeken hoe naast de medewerkers van Triodos Bank ook de inwoners van Zeist en omstreken gebruik kunnen maken van haar elektrische deelauto’s. Matthijs Bierman: ‘Het plan past bij onze nieuwe ambities op het gebied van duurzame mobiliteit. We willen het autodelen zo duurzaam en aantrekkelijk mogelijk maken. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor de lokale gemeenschap.’

Triodos Bank is al een aantal jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van opwekking van duurzame energie in combinatie met slimme laadpalen en deelautosystemen. Zo neemt de bank sinds 2016 als partner deel aan de innovatieve Smart Solar Charging proeftuin in regio Utrecht.

Groeiende vloot

* Smart Solar Charging projectpartner We Drive Solar maakt elektrisch rijden met de kracht van de zon voor iedereen toegankelijk met een groeiende vloot van elektrische deelauto’s. Door de nieuwe bidirectionele laadpaal wordt deze vloot ingezet als batterijen op wielen om duurzame energie op te slaan voor later gebruik. Het grootste bidirectionele laadplein is mede mogelijk dankzij Siers, Last Mile Solutions en Utrechts Sustainability Institute en de steun van EFRO-project Smart Solar Charging.