Smart Solar Charging – regio Utrecht

500ste laadpaal in utrecht

Nieuws

500ste openbare laadpaal voor stad Utrecht is bidirectioneel

In Utrecht wordt vandaag 18 december 2019 in aanwezigheid van wethouder Linda Voortman de 500ste openbare laadpaal van de stad geplaatst. Dit is een feestelijke mijlpaal voor het toekomstbestendige, stadsbrede netwerk in de regio.

500ste laadpaal in utrecht
Mijlpaal

Om de komst van de laadpaal op 18 december 2019 te vieren, neemt een bewoner van de wijk bloemen in ontvangst. Zijn elektrische auto kan voortaan op deze openbare plaats in zijn straat opladen. Onder andere aanwezig bij de feestelijke mijlpaal is wethouder van de gemeente Utrecht Linda Voortman.

Toekomstbestendig

Siers Installatietechniek plaatst voor LomboXnet tot medio 2020 bijna 150 laadpalen in opdracht van de gemeente Utrecht. Deze palen zijn geschikt om volgens de bidirectionele techniek met open standaard van Smart Solar Charging te laden. Hiermee kunnen toekomstige auto’s worden ingezet als buffer van duurzame energie.

500 openbare laadpalen

Het afgelopen half jaar zijn er in verschillende Utrechtse wijken openbare laadpalen bij gekomen. De 500ste laadpaal staat op de Livingstonelaan in de wijk Kanaleneiland. Met het plaatsen van AC-bidirectionele laadpalen in de wijk door project IRIS is ook Kanaleneiland onderdeel van het toekomstbestendige, stadsbrede netwerk.

laadpaal utrecht kanaleneiland

Foto: Jan Lankveld