Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

Persbericht | Syntrus Achmea RE&F in zee met We Drive Solar: Elektrische auto voor huurders in Utrecht

11 mei 2017 – Syntrus Achmea Real Estate & Finance biedt als eerste grote woningverhuurder huurders in Utrecht de mogelijkheid  om een elektrische auto te rijden.  Daarvoor is een strategische samenwerking gestart met We Drive Solar. De eerste drie auto´s zijn vanmiddag in gebruik genomen bij de oplevering van zeventig nieuwe appartementen aan de Oudenoord, in aanwezigheid van de ´zeer betrokken´ Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk.

De komende jaren komen in de regio Utrecht 150 tot 300 elektrische deelauto´s van We Drive Solar beschikbaar voor huurders van Syntrus Achmea RE&F. De batterijen van de auto´s worden opgeladen met zonne-energie die wordt opgewekt met PV-panelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord. Een volle batterij is goed voor een bereik van 300 kilometer.

“Naast duurzame en betaalbare woningen willen we onze huurders ook de mobiliteit van de toekomst aanbieden”, zegt directievoorzitter George Droge van Syntrus Achmea RE&F. “Dat maakt de woningen aantrekkelijker voor huurders en beleggers. Bovendien verbeteren elektrische auto´s de leefbaarheid in de stad en helpen ze mee om de CO2-uitstoot terug te dringen.”

Syntrus Achmea RE&F heeft de afgelopen jaren namens haar klanten ruim 1000 huurwoningen gerealiseerd in Utrecht, voor het overgrote deel met huren tussen de 700 en 1000 euro. De ambitie is om de komende jaren nog eens 1000 middeldure huurwoningen toe te voegen. Juist aan deze betaalbare woningen bestaat in het snel groeiende Utrecht grote behoefte.

We Drive Solar biedt sinds begin dit jaar in Utrecht de nieuwste elektrische Renault ZOE aan met een eigen laad-parkeerplek voor een vast laag bedrag per maand. We Drive Solar is bovendien de batterij voor het wijkenergiesysteem van de toekomst: lokaal opgewekt en opgeslagen. “We zijn zeer verheugd over deze strategische samenwerking met Syntrus Achmea RE&F”, zegt Robin Berg van We Drive Solar. “Dit geeft de duurzame mobiliteit in de stad Utrecht een geweldige impuls.”

Bijzonder aan de auto’s aan de Oudenoord is dat deze niet alleen toegankelijk zijn voor de bewoners van de appartementen, maar ook voor omwonenden in de wijk. Syntrus Achmea RE&F realiseert de komende weken voor de elektrische auto’s 115 extra zonnepanelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord. Daarmee kunnen de huurders samen ruim 160.000 kilometer rijden.

De woningen aan de Oudenoord zijn vandaag door Koopmans Bouw opgeleverd aan Syntrus Achmea RE&F. De zeventig appartementen hebben een vloeroppervlakte tussen de 48 en 70 vierkante meter. De huren variëren van 825 tot 1000 euro. Op het achterterrein zijn 43 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan drie voor de elektrische auto van We Drive Solar.