Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

Robin Berg wint de U-award van Utrecht4GlobalGoals

Tijdens de Streekmarkt Goes Global op zondag 7 mei reikte wethouder Lot van Hooijdonk de eerste HeelUtrechtU-awards uit. De trotse winnaars zijn Restaurant SYR, Robin Berg, Rabo GroenHuis en Klimaatbos Léon & Voedselbos Haarzuilens. Zij zorgen ervoor dat onze stad en onze wereld mooier, eerlijker, gezonder en schoner wordt.

Over Robin Berg en LomboXnet
LomboXnet is een bewonersinitiatief in de Utrechtse wijk Lombok en heeft als doel supersnel internet goedkoop toegankelijk te maken. Om zoveel mogelijk bewoners de kracht van de zon te laten ervaren, organiseert LomboXnet ook een buurtinkoopactie Zonnepanelen in Lombok. Daarnaast bestaat sinds kort ook We Drive Solar: een 100% elektrische deelauto op zonnestroom die deel uitmaakt van een wijkenergiesysteem op zonne-energie. Met zonnecentrales op scholen en laadpalen die kunnen laden én ontladen. Alle bewoners, bedrijven en organisaties in de provincie Utrecht kunnen deelnemen. Utrecht4GlobalGoals wil de initiatiefnemer van dit alles in het zonnetje zetten, want schone elektrische mobiliteit én snel internet wordt zo toegankelijk voor een groot publiek door de kosten onder gebruikers te delen. Chapeau!

Robin Berg is eigenaar van @LomboXnet en initatiefnemer van Smart Solar Charging en @wedrivesolar. Lomboxnet is ontstaan tijdens de renovatieprojecten in de JP Coenstraat in 2001. In opdracht van de bewoners is er toen onderzocht of er een nieuwe telecommunicatie-infrastructuur aangelegd kon worden in de buurt. Inmiddels internetten al meer dan 3.000 bewoners via LomboXnet en is WeDriveSolar actief in Vianen, Houten en in de Utrechtse wijken Dichterswijk, Voordorp, Oog in Al, Lombok en het stationsgebied.