Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

Videofragmenten over Smart Solar Charging tijdens Elfwegentocht

In het kader van de Elfwegentocht, een evenement vol duurzame reismiddelen, kwam Smart Solar Charging ruimschoots aan bod.


Over de Elfwegentocht – ‘Twee weken feest zonder een druppel benzine’
De droom van de Friese jeugd wordt van 1 t/m 14 juli 2018 werkelijkheid: in Fryslân reizen dan alle mensen met duurzame vervoermiddelen. Ook andere provincies tonen hoe zij omgaan met klimaatverandering. Op 6 juli was Utrecht aan de beurt om innovaties te laten zien. Met We Drive Solar auto’s werd naar Sneek gereden.

> Lees het verslag van dag 6 – Utrecht

> Bekijk een filmfragment over dag 6 – Utrecht (vanaf 0:21): 

 

Utrechts programma
Op Dag 6 van de Elfwegentocht bracht de provincie Utrecht met gedeputeerde Pim van den Berg per elektrische auto op zonne-energie een bezoek aan Het Hof van Cartesius. Deze circulaire broedplaats is onderdeel van project ‘Werkspoorkwartier: Creatief, circulair maakgebied’ De dag werd afgesloten in Sneek, waar leerlingen in de Griene estafette met zelfgemaakte fossielvrije voertuigen een parcours aflegden.

 

Auto’s als batterij
Verslaglegging van de Elfwegentocht in Utrecht op 6 juli toont hoe de elektrische (deel)auto’s meerwaarde leveren. De auto’s kunnen gebruikt worden om te rijden en fungeren daarnaast als batterij om een woning van stroom te voorzien.

> Bekijk het fragment van NPO (vanaf 3:12)

Het videofragment #HetKanNuAl toont dat uniek aan de duurzame (deel)auto’s is dat ze gebruikt worden als batterij. Met de auto’s kan de opgewekte zonne-energie opgeslagen en teruggeleverd worden aan de wijk.

> Bekijk de video: