Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

Europees commissaris rijdt door Utrecht met Smart Solar Charging

Het Smart Solar Charging Consortium ontwikkelt op een wereldwijd unieke manier het energiesysteem van de toekomst. Het consortium, onder leiding van Utrecht Sustainability Institute en Lomboxnet, werkt met Jaarbeurs, Stedin, Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht, Provincie Utrecht, Energiefonds Utrecht, We Drive Solar, Last Mile Solutions, The People Group, Siers en Scholt Energy Services aan de realisatie van dit project.

Dat het project steeds meer nationale en internationale aandacht werft, werd weer zichtbaar op 21 mei tijdens de officiële aftrap van de EU Green Week in Utrecht. Europees commissaris voor Milieu, Maritieme Zaken en Visserij Karmenu Vella was in de gelegenheid om Smart Solar Charging van dichtbij te ervaren. In een auto van We Drive Solar is hij vanaf de Jaarbeurs naar een aantal mooie projecten in Utrecht gereden, o.a naar de Dafne Schippersbrug en het Werkspoorkwartier. Tijdens de rit was er niet alleen gelegenheid om de commissaris te informeren over de ontwikkelingen binnen Smart Solar Charging, maar ook om de rol die het consortium speelt in de Europese Innovatiedeal verder te bespreken. De deal is afgelopen maart in Brussel ondertekend door zowel commisaris Vella als Smart Solar Charging initiatiefnemer Robin Berg.

Ook de Utrechtse burgemeester, Jan van Zanen, wist Smart Solar Charging te noemen in zijn toespraak. Bekijk hier een gedeelte van zijn toespraak.