Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

Unieke megabatterij krijgt veel media-aandacht

De plaatsing van de eerste PowerPack in Nederland krijgt aandacht uit diverse hoeken. Verschillende media, van marktexperts tot publieke kanalen, bespreken de unieke en essentiële schakel voor een duurzamere energievoorziening van het Utrechte stationsgebied.

Het Smart Solar Charging consortium plaatste de unieke Powerpack op 14 maart bij de Jaarbeurs te Utrecht. Onder andere RTL Nieuws besteedt aandacht aan de plaatsing van de megabatterij. Bekijk het nieuwsfragment (vanaf 17:05)en lees het bijbehorende artikel.

EenVandaag bestempelt de duurzame energievoorziening in het Utrechtse stationsgebied als innovatie die onze wereld in de komende tijd zal veranderen. Lees of beluister de publicatie ‘Utrechtse ‘megabatterij’ moet 15 huishoudens van groene stroom voorzien’.

blue deal smart solar charging iris utrecht

The Blue Deal noemt de plaatsing van de Tesla batterij een volgende stap voor het realiseren van de hoge ambities van de stad Utrecht: “Utrecht kiest voor een nieuw energiesysteem met zonne-energie, elektrische auto’s en batterijen als basis”. Lees het artikel.

Daarnaast noemt The Blue Deal andere opvallende projecten, zoals IRIS. In dit internationale project speelt Utrecht een leidende rol, ondersteund door de ervaringen van Smart Solar Charging.