Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

Project Smart Solar Charging genomineerd voor Pathways to Sustainability Award

Pathways to Sustainability Award

Logo Universiteit Utrecht

Smart Solar Charging (SSC) is een van de genomineerden voor de Pathways to Sustainability Award. Hiermee is het project een van de drie beste transdisciplinaire onderzoeksprojecten waar de Universiteit Utrecht en externe stakeholders aan verbonden zijn. Andere genomineerden zijn NATURVATION en SustaIndus. Tijdens een publieke stemming op de Pathways to Sustainability Conference op 5 maart 2020 wordt de winnaar van de award gekozen.

 

Over project Smart Solar Charging

Smart Solar Charging helpt Utrecht om de eerste regio ter wereld te worden die haar benodigde energie balanceert dankzij bidirectionele laadtechniek. De breed inzetbare techniek maakt het mogelijk om elektrische auto’s slim te laden met zonne-energie, zonnepieken op te slaan in de batterij en de energie te gebruiken als de energievraag hoog is. Zo worden elektrische auto’s deel van slimme energienetwerken en verhogen ze het energetische en economische rendement ervan.

Ontdek hoe SSC de energietransitie mogelijk maakt in de film Smart Solar Charging – Duurzame energie altijd beschikbaar.