Smart Solar Charging – regio Utrecht

Nieuws

28 oktober 2021
13:30 - 17:30
Muntgebouw, Utrecht

Veel interesse voor het Congres Smart Solar Charging Regio Utrecht van 28 oktober

Game changer in de energie- en mobiliteitstransitie

Op 28 oktober kregen de ruim 60 aanwezigen onder andere antwoord op de vraag Hoe versnellen we de energietransitie in de Utrechtse regio en daarbuiten? De verschillende projectpartners presenteerden hun geleerde lessen tijdens dit congres.

In vijf jaar tijd is Smart Solar Charging uitgegroeid van een experiment in de achtertuin tot een bidirectioneel energiesysteem voor de Utrechtse regio. Inmiddels staan er in Utrecht 500 bidirectionele laadpalen, rijden er 150 deelauto’s opgeladen via zonnepanelen en binnenkort verwelkomen we de – wereldwijd – eerste productie-auto met AC V2G functionaliteit. Ofwel; de nieuwe IONIQ5 van Hyundai.

Succesvol project krijgt vervolg

Dit congres markeerde het einde van het EFRO-project Smart Solar Charging. De vele inzichten en lessons learnt zijn opgenomen in de vervolgprojecten FLEET en ROBUST. Projectpartners zoals Gemeente Utrecht, Triodosbank, We Drive Solar, Stedin, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht gingen onder andere in op de betekenis van dit project voor:

  • De energietransitie
  • Het versterken van de innovatiekracht en verduurzaming van de regio
  • De elektriciteitsvoorziening

Ook kwamen de mijlpalen van dit project en nieuwe inzichten aan bod. En gebruikers vertelden hoe auto-delen en slim laden hen bevalt.

Klik hier voor een foto-impressie.

Hieronder vind je de betreffende presentatie per spreker: